2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

KEPTA STIRNIENOS NUGARINĖ

Stirnienos patiekalus mažai kas gamina, bent jau interneto platybėse jų pasiūla nėra itin didelė. Kadangi ir pačiai retai tenka šios mėsytės ragauti, suradau skonio receptoriams priimtiną variantą ;)


  •  stirnienos nugarinės;
  • 250ml raudonojo vyno;
  • 1,5 a.š. džiovintų rozmarinų;
  • 1,5 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
  • 2 juodųjų pipirų;
  • 1-1,5 a.š. druskos;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
1. Sutrinkite visus prieskonius ir jais įtrinkite stirnieną. Užpilkite vynu ir palikite marinuotis apie parą.
2. Dėkite stirnieną į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 1-1,5val. Pirmas 40min. kepkite uždengę folija.
3. Garnyrui naudojame bulves, morkas ir marinuotus burokėlius.


adaptuota pagal "Neringos blogą"

4 komentarai:

  1. Čia tai bent! Kai gauni tokios mėsos ragauti, lieka tik stebėtis ir aikčioti iš malonumo :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labukas. Atrodo tai pukiai, bet neisdziusta mesyte per toki ilga kepima? As tai turiu ta privilegija ir gaunu daznai stirnienos tiesiai is medziotoju pirkti. Tai nugarine tik trumpai kepu. Skani ziauriai mesyte.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aguonėle - nesu specė žvėrienos patiekaluose. "Šlapia" tikrai nebuvo, bet su garnyru skaniai susivalgė ;) be to labai nenoriu, kad būtų nedakepus, o termometro mėsai neturiu. Jei turėčiau galimybę dažniau jos skanauti, tikrai paeksperimentuočiau ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...