2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

ANT ŠIAUDŲ KEPTAS VIŠČIUKAS

Kiek neįprastas būdas kepti viščiuką, tačiau labai šaunus ir įdomus. Ant stalo patiekalas atrodys tikrai išskirtinai. Be to vištiena gavosi labai sultinga.

  •  ~1,5kg viščiuko;
  • 2 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 6 skilteliš česnako;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 šakelės šv. čiobrelių;
  • kelių saujų šiaudų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Garstyčias, medų, česnako skilteles, aliejų, čiobrelius, druską, pipirų sutrinkite virtuviniu kombainu ir mišiniu aptepkite viščiuką. Geriausi jį palikti šaldytuve bent 12val. pasimarinuoti.
2. Šiaudus pamirkykite karštame vandenyje ir nuplaukite. Sudėkite į skardą, ant viršaus uždėkite viščiuką ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1val. arba tol, kol iškeps. jeigu viščiukas apskrus greičiau, uždenkite folija.
p.s. mišinio kombainu netryniau, o tiesiog išmaišiau.
Skanaus ;)


receptas pagal "Virtuvės mitų griovėjus"

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...