Kiek neįprastas būdas kepti viščiuką, tačiau labai šaunus ir įdomus. Ant stalo patiekalas atrodys tikrai išskirtinai. Be to vištiena gavosi labai sultinga.
- ~1,5kg viščiuko;
- 2 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 1 v.š. medaus;
- 6 skilteliš česnako;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 4 šakelės šv. čiobrelių;
- kelių saujų šiaudų;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Garstyčias, medų, česnako skilteles, aliejų, čiobrelius, druską, pipirų sutrinkite virtuviniu kombainu ir mišiniu aptepkite viščiuką. Geriausi jį palikti šaldytuve bent 12val. pasimarinuoti.
2. Šiaudus pamirkykite karštame vandenyje ir nuplaukite. Sudėkite į skardą, ant viršaus uždėkite viščiuką ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1val. arba tol, kol iškeps. jeigu viščiukas apskrus greičiau, uždenkite folija.
p.s. mišinio kombainu netryniau, o tiesiog išmaišiau.
Skanaus ;)
receptas pagal "Virtuvės mitų griovėjus"
Kaip įdomiai ir skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikintidėkui, Ina ;) vertas dėmesio receptas ;)
Panaikinti