2014 m. gegužės 19 d., pirmadienis

JUODOJO ŠOKOLADO DREBUČIAI

Desertas - sodraus skonio ir labai sotus. Jo daug neįveiksi, bet užkietėjusiems smaližiams tikiu, kad tai nė motais ;)


  • 15g želatinos;
  • 150g vandens;
  • 180g cukraus;
  • 100g juodojo šokolado (ne mažiau nei 60proc.kakavos);
  • 150g grietinėlės (10proc.riebumo);
  • 1v.š. vanilės ekstrakto;
1. Želatiną užpilkite trupučiu vandens ir palikite išbrinkti.
2. Į prikaistuvį supilkite vandenį, grietinėlę, suberkite cukrų ir kaitinkite iki užvirimo.
3. Sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą ir ant kaitindami ant silpnos ugnies, maišykite kol jis ištirps. Tuomet sudėkite išbrinkintą želatiną ir vanilę, gerai išmaišykite.
4. Šokoladinę masę supilkite į indelius, atvėsinkite kambario temperatūroje ir dėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų kelioms valandoms. Papuoškite ir mėgaukitės;)
p.s. gaminau iš pusės porcijos ir gavosi du tokie desertukai.
Skanaus ;)


2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...