2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

OMLETAS SU JŪROS DUMBLIAIS IR SEZAMO SĖKLOMIS

Savaitgalis prasideda skaniais pusryčiais ir šiek tiek neįprastais. Nebijokite eksperimentuoti ;)

 1 porcijai:

  • 2 kiaušinių;
  • šlakelio pieno ar grietinėlės;
  • 1 v.š. sezamo sėklų;
  • 1 jūros dumblio lapo;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • aliejaus, gabalėlio sviesto;
1. Kiaušinius išplakite su pienu ar grietinėle, sudėkite sezamo sėklas, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite.
2. Iš jūros dumblio išpjaukite apskritinimą. Jo skersmuo turi būti šiek tiek didesnis nei keptuvės, nes kepant jis susitrauks.
3. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Kai sviestas išsilydys, supilkite kiaušinius, bet dar šiek tiek pasilikite. Kepkite omletą ant silpnos ugnies ir kai paviršius šiek tiek sutvirtės, uždėkite jūros dumblio apskritinimą ir supilkite likusią dalį kiaušinio plakinio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite, kol omleto paviršius vėl sutvirtės.
4. Tuomet mentele užlenkite omleto kraštą į vidurį iš dešinės ir kairės pusės. Apverskite ir kepkite ~1min. Patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Atrodo taip skaniai! Toks netikėtas receptas, noriu išmėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. todėl ir aš susigundžiau išbandyti ;) tikiuosi, kad patiks :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...