Gal kiek ir neįprastas derinys, bet patikinu, kad virtuvėje neužgaišite daug laiko. Kol vištiena keps, galėsite pailsėti ar nudirbti kitus darbus ;)
- 1,2 kg vištienos blauzdelių;
- 40 g svogūnų laiškų;
- 45 g imbiero;
- 40 ml aliejaus;
- druskos;
1. Vištienos blauzdeles iš visų pusių apibarstykite druska. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min., kol gražiai apskrus ir bus beveik iškepę.
2. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite šiek tiek pasmulkintus svogūnų laiškus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą imbierą, supilkite aliejų ir įberkite žiupsnelį druskos. Viską sumalkite ir sudėkite į dubenį.
3. Praėjus 35min. vištieną išimkite iš orkaitės, dėkite į imbiero ir svogūnų mišinį, permaišykite, kad kiekvienam gabalėliui tektų mišinio. Grąžinkite į skardą ir dar kepkite orkaitėje apie 10min.
p.s. kadangi mano "senutė" orkaitė, blauzdeles apskrudinau iš abiejų pusių keptuvėje ir tuomet kepiau orkaitėje.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą