Nors lietinių blynų iškepimas užima nemažai laiko, bet skanus įdaras atperka visą sugaištą laiką :) Blynelius kepiau mažesnės skersmens keptuvėje.
lietinių blynų receptą rasite čia
5 blynelių įdarui:
- 4 obuolių;
- 1 v.š. sviesto;
- 100g cukraus;
- 50ml vandens;
- tarkuotos citrinos žievelės;
- 20g pekano riešutų;
- 20g razinų;
- 20g džiovintų spanguolių;
1. Išimkite sėklas iš obuolių ir juos sutarkuokite per burokinę tarką.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
3. Į keptuvę sudėkite obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, pekano riešutus, razinas, džiovintas spanguoles, supilkite vandenį ir troškinkite, kol vanduo išgaruos.
4. Blynelius įdarykite paruoštu įdaru, susukite į volelį ir apksrudinkite iš abiejų pusių.
5. Patiekite su grietine.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą