2015 m. sausio 8 d., ketvirtadienis

VIŠTIENOS SUKTINUKAI SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR MIGDOLŲ PADAŽU

Tai gardūs suktinukai, kuriems vištieną galite užsimarinuoti iš vakaro, o kitą dieną įsukti slyvą ir kepti ;) Iš nurodyto kiekio gavosi 16 suktinukų (įvairių dydžių).

  • 2 vištienos krūtinėlių (virš 400g);
  • 3 v.š. majonezo;
  • 2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio dž.čiobrelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 16 džiovintų slyvų;
  • 2 v.š. džiūvėsėlių;
  • 1 v.š. sezamo sėklų;
  • 1 v.š. juodųjų sezamo sėklų;
padažui:
  • 50 g sviesto;
  • 1 v.š. miltų;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 1 v.š. grietinės;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 0,5 a.š. kario;
  • 50 g maltų migdolų; 
  • druskos; 
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite išilgai juostelėmis ir išmuškite virtuvinio plaktuko lygiąja dalimi.
2. Į majonezą įspauskite česnaką, įberkite čiobrelio, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir sudėkite vištieną. Išmaišykite rankomis ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
3. Džiovintas slyvas nuplikykite karštu vandeniu.
4. Imkite vištienos juostelę, dėkite slyvą ant ploniausio galiuko ir suvyniokite. Suktinuką sutvirtinkite mediniu dantų krapštuku. Apvoliokite džiūvėsėlių, sezamo sėklų mišinyje ir apskrudinkite iš abiejų pusių gerai keptuvėje įkaitintame aliejuje.
5. Suktinukus sudėkite į skardą ištiestą folija ar kepimo popieriumi, įpilkite apie 50ml vandens, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30min.
6. Padažo gaminimas: sviestą išlydykite keptuvėje, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite miltus, vėl dėkite ant viryklės, supilkite pieną ir išmaišykite. Atskirame indelyje sumaišykite grietinę, citrinos sultis, sojos padažą ir karį. Mišinį supilkite į keptuvės turinį, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite.
7. Iš iškeptų suktinukų ištraukite dantų krapštukus, užpilkite padažo, patiekite su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus ;)

patarimas: neluptą česnako skiltelę dėkite į metalinę česnakų spaustuvą ir išspauskite, išimkite žievelę. Tą patį pakartokite su kitomis skiltelėmis. Patogumas tame, kad nereikės lupti česnako ir jūsų rankos išliks švarios ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...