2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

RYTIETIŠKAS VIŠTIENOS ŠAŠLYKAS

Kodėl šis patiekalas būtent taip pavadintas, tai neturiu supratimo. Bet kaip sakoma -  iš dainos žodžių neišmesi, todėl pavadinimą palieku tokį, kokį radau ;)
Iš nurodyto kiekio gavosi 16 išmelių.

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 1,5 v.š. kreminio riešutų sviesto;
  • 50 ml pieno;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • druskos, juodųjų pipirų, juodųjų sezamo sėklų;
  •  ilgų medinių pagaliukų;
1. Pirmiausiai, kad kepant iešmeliai nesudegtų, juos pamerkite į šaltą vandenį ir palikite pastovėti apie 30 min. 
2. Vištienos file supjaustykite 1 cm storio  juostelėmis, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Iešmelius nusausinkite, ant kiekvieno užmaukite po juostelę ir apvoliokite sezamo sėklose. Apskrudinkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje. Perkelkite iešmelius į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi, pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. (būtinai patikrinkite ar iškepus ir neperkepkite).
4. Riešutų sviestą sumaišykite su pienu, pagardinkite druska, aitriosiomis paprikomis, sojų padažu ir pakaitinkite, pastoviai maišydami keletą minučių. Skonį reguliuokite pagal save.
Skanaus ;)

p.s. patiekite su ryžiais. Mes valgėme su kukurūzų, šviežių agurkų, marinuotos paprikos salotomis.

patarimas: jei norėsis tirštesnio padažo, įberkite šiek tiek miltų ir reguliuokite tirštumą pagal save.
Išmelių užsimerkite daugiau, jei darysite tai, kol nesupjaustėte vištienos. Paskui išdžiovinkite ir vėl padėkite iki sekančio naudojimo :)

receptas iš "felix" lankstinuko

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...