Mėsainiams ruošti tinkamas bet kuris metų laikas. Esant geram orui - kepkite lauke ant griliaus, lyjant ar atvėsus - namuose ant keptuvės ;)
- 500 g jautienos faršo;
 - 0,5 nedidelio raudonojo svogūno;
 - 1 skiltelės česnako;
 - 2,5 v.š. volčesterio padažo;
 - 1 a.š. krienų;
 - druskos, juodųjų pipirų;
 - 5 bandelių;
 - 5 riekelių fermentinio sūrio;
 - 1-2 pomidorų;
 - aisbergo salotų lapų;
 - 2-3 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
 
padažui:
- 3 v.š. majonezo;
 - 0,5 konservuotos paprikos;
 - 0,5 a.š. baltojo vyno acto;
 - juodųjų pipirų;
 
- Į jautienos faršą sudėkite tarkuotą svogūną, išspaustą česnako skiltelę, volčesterio padažą, krienus, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite. Suformuokite 5 apskritus paplotėlius.
 - Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite paplotėlius. Kepkite keletą minučių, kol gražiai apskrus iš vienos pusės, apverskite, uždėkite po riekelę sūrio ir kepkite dar keletą minučių.
 - Padažui skirtus ingridientus sudėkite į blenderį ir sumalkite iki vientisos masės (jei bus rūgštoka, cukraus įberkite ir dar kartą pamalkite).
 - Ant abiejų bandelės pusių uždėkite grūdėtųjų garstyčių ir padažo, paskirstykite per visą paviršių. Tuomet dėkite salotos lapą, iškeptą jautienos paplotėlį, kelias riekeles pomidoro ir užvoškite bandelės pusele.
 
Skanaus ;)


Vis ruošiuos iškepti mėsainius nuo A iki Z, t.y. nuo naminės bandelės iki visų padažų ir t.t. Vis dar kaupiuosi :D
AtsakytiPanaikintilabai gera mintis ;) esu dariusi tik vieną kartą nuo a iki z, bet man nepatiko bandelės - gavosi kietokos, todėl jei greitu metu tu įkelsi, būsiu labai dėkinga ;)))
PanaikintiNuostabi mintis tikrai. Šeimai patko. Taip pat siūlyčiau paragauti šio mėsainio: http://ledireceptai.lt/receptai/krabby-patties-mesainiai/19 . Tikrai patiko.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Katerina :)
Panaikinti