2015 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

GELTONŲJŲ POMIDORŲ PADAŽAS SU MORKOMIS

Tai dar vienas geras būdas sunaudoti pomidorus. Padažas gaunasi tirštas ir tinkantis naudotis prie makaronų, mėsos patiekalų, pagardinti picą ir pan. ;)


  • 1,5 kg geltonųjų pomidorų;
  • 1 kg morkų;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 5 skiltelių česnako;
  • 2 v.š. druskos;
  • 100 g cukraus;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. acto;
  • 1 v.š. balzaminio acto;
  • 1 v.š. džiovintų bazilikų;
  • kelių čili pipirų (jei norėsite aštrumo);
  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais, čili pipirus - griežinėliais, morkas sutarkuokite smulkia tarka arba galite sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, česnakus ir patroškinkite keletą minučių. 
  3. Tuomet sudėkite pomidorus, čili pipirus, morkas, druską, cukrų, actą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 1 val. kartais pamaišant, kol nugaruos skystis.
  4. Likus 15 min. iki virimo pabaigos sudėkite bazilikus, balzaminį actą.
  5. Viską sumalkite virtuviniu blenderiu iki vientisos masės ir sudėkite į sterilius stiklainius.
  6. Kai atvės, laikykite šaltai.
Skanaus ;)

p.s. būtinai ragaukite ir pridėkite prieskonių, jei truks. Iš nurodyto kiekio gavosi 5 x 0,5l talpos stiklainių ir dar vienas mažas stiklainiukas.

iš fb grupės "Ruošiame viską žiemai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...