2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

"KAUNO GRŪDŲ" DOVANA

Kai gauni dovanų, visada "įsijungia" taupymo režimas, kad viską skalsiai sunaudoti ir su pasimėgavimu :) Šį kartą pavaišino "Kauno grūdai", todėl teko paragauti skanių produktų - labai dėkinga už tai. 


Pirmiausiai ragavau greito paruošimo avižines košes. Ir atvirai man jos labai patiko - tekstūra ir vaisių rūgštelė dera ir suteikia puikų skonį. Yra ir tradicinė avižų košę, kurią galite pasigardinti riešutais, mėgstamomis uogomis ir agavų sirupu. Tik įsivaizduokite, koks tai puikus pasirinkimas kelionėje :) Grikių košė su vištiena turbūt patiko mažiausiai, nes pagal nurodytą vandens kiekį, košė man buvo kiek sprangi, o įpylus daugiau vandens trūko druskos. 
Iš greitai paruošiamų makaronų visada ruošiu sriubas, nors makaronus galima paruošti, kaip garnyrą su įvairiais priedais. Labiausiai patiko aštrūs su jautiena ir grybų skonio, o vištienai pritrūko skonio. 

ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI

Smaližiams šiek keksiukai tikrai patiks. Be to darbo itin minimaliai, tereikia tik aliejaus ir vandens. Ar gali būti paprasčiau? Iš nurodyto kiekio man gavosi 12 vnt. Skanūs jie ir vieni, bet jei papuošite  su maskarponės kremu, tai bus visiškai "nuodėmingi" :)


maskarponės kremui:
  • 200g maskarponės sūrio;
  • 200 ml 36% grietinėlės;
  • 50 g cukraus pudros;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  1. Maskarponės sūrį, šaltą grietinėlę ir cukraus pudrą išplakite iki standumo, įpilkite pagal skonį citrinos sulčių ir išmaišykite.
  2. Gautą masę dėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite ant atvėsusių keksiukų. Galite apibarstyti šokolado drožlėmis arba kakava. 
Skanaus ;)

PICA SU VIŠTIENA IR RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU

Picos padui pretenzijų taip pat neturiu. Jis tinka ir storapadėms, ir plonapadėms picoms. Paruošite labai lengvai, pakildinsite, o paskui jau gaminkite pagal savo norus ir fantaziją. Iš pakelio iškepsite 3 vidutinio dydžio picas. Aš siūlau itin skanų ir netradicinį picos variantą.



1 didesnei picai:
  • 200g vištienos krūtinėlės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 1 nedidelio kininio kopūsto ("Pak choy");
  • 1 morkos;
padažui:
  • 1,5 v.š. riešutų sviesto;
  • 1,5 v.š. vandens;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1 v.š. ryžių acto;
  • 0,5 a.š. malto imbiero;
  • 1 smulkiai kapotos česnako skiltelės;
  • žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos;
  1. Vištienos file supjaustykite plonomis juostelėmis, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Padažui sumaišykite visus išvardintus ingridientus.
  3. Picos pagrindą ištepkite padažu, ant jo išdėliokite vištienos gabalėlius, gabalėliais pjaustytą kininį kopūstą (baltąją dalį), plonai pjaustytą morką (geriausiai tai padarysite daržovių skustuku).
  4. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Likus iki kepimo pabaigos 5 min., sudėkite kininio kopūsto pjaustytus žaliuosius lapus.
Skanaus ;)


pagal Virtuvės mitų griovėjų receptą

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...