2016 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

MĖSAINIS SU JAUTIENA IR TRAŠKIU BULVIŲ PAPLOTĖLIU

Gamindama mėsainius namie, niekada nepateikiu keptų bulvyčių. Bet užtikau kur kas įdomesnę idėją, kaip išsikepti traškų bulvių paplotėlį. Išbandykite ir Jūs :)

padažui:
  • 1 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. grietinės;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka, nuspauskite skystį. Dėkite miltus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite. 
  2. Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje, formuokite bulvių paplotėlius tokio pačio dydžio, kaip bandelės ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
  3. Padažui visus išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  4. Jautienos paplotėlius iš abiejų pusių pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai apskrus viena puse, apverskite, uždėkite riekelę sūrio ir apskrudus kitai pusei, išimkite iš keptuvės.
  5. Mėsainių bandeles apskrudinkite sausoje keptuvėje.
  6. Apatinės bandelės puselę patepkite padažu, dėkite salotas, pomidorų riekeles, iškeptą jautieną su sūriu, tada bulvių paplotėlį ir užvoškite bandelės pusele patepta padažu.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...