2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE KEPTOS BULVIŲ SKILTELĖS SU PARMEZANU IR ČESNAKINIU PADAŽU

Jei suplanuosite savaitgalį gaminti užkandžių, siūlau į meniu įtraukti šias bulvių skilteles. Paruošti paprasta, o valgyti labai gardu :)


  •  ~ 1 kg bulvių;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 40 g tarkuoto parmenzano sūrio;
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 3 v.š. grietinės;
  • 1 išspaustos česnako skiltelės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  • Bulvių neskuskite, bet labai kruopščiai nuplaukite šepetėliu.
  • Supjaustykite bulves skiltelėmis, sudėkite į dubenį, suberkite kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, permaišykite ir išdėliokite skardoje išklotoje kepimo popieriumi.
  • Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. arba tol, kol bulvės iškeps.
  • Likus 5 min. iki kepimo pabaigos apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir pabaikite kepti.
  • Patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus ;)

patarimas: kepimo metu skilteles apverskite, kad apskrustų iš abiejų pusių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...