2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

KEPTA ŽĄSIS SU VYNO IR DATULIŲ PADAŽU

Artėjančioms šventėms drąsiai rinkitės žąsį. Jokių ilgų marinavimų ir pasiruošimo iš anksto, tik susiplanuokite, kad galutinio rezultato reikės laukti ~3,5 val. Bet patikėkite, tikrai verta! Nes ir žąsies skonis, ir padažo skonis - TOBULAS, tikrai :)


  • 4,3 kg "Lapino puotos" šviežios žąsies;
  • 4 citrinų;
  • 3 laimo citrinų;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • 2 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 3 a.š. medaus;
  • 1 a.š. švž. čiobrelių lapelių;
  • kelių šakelių švž. petražolių ir čiobrelių;
padažui:
  • 600 ml vištienos sultinio;
  • 250 ml raudonojo vyno;
  • 3 a.š. balzamiko acto;
  • 150 g džiovintų datulių;
  1. Į dubenėlį sudėkite nuo citrinų nutarkuotas žieveles, kajeno pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Žąsį nuplaukite, gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir kruopščiai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu. Palikite pastovėti 15 min.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Dėkite žąsį į gilesnę skardą, viršų apšlakstykite medumi, užberkite čiobrelių lapelių. O į vidų žąsies sudėkite petražolių ir čiobrelių šakeles. Kepkite 10 min. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite ~3 val. Kas 30 min. aplaistykite žąsį išsiskyrusiais riebalais ir juos nupilkite į dubenėlį. Jei žąsis pradės stipriai skrusti, uždenkite folijos lakštu.
  4. Iškepusią žąsį palikite pastovėti šiltai ~20 min.
  5. Padažui: į puodą supilkite vištienos sultinį, raudonąjį vyną, balzamiko actą ir virkite tol, kol padažo sumažės dviem trečdaliais. Datules užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 5 min., tuomet nusausinkite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, pavirkite dar 3-5 min. Padažą sumalkite blenderiu.
  6. Patiekite žąsį su keptomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir padažu.
Skanaus ;)
  
p.s. žąsies taukus supilkite į stiklainiuką, laikykite šaltai ir naudokite, kai kepsite bulves.

"bbcgoodfood.com"; "bbcgoodfood.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...