2017 m. liepos 6 d., ketvirtadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKO TRAŠKUČIAIS

4 ingridientai ir ant jūsų stalo garuoja super duper patiekalas :)


2 porcijoms:

  • 2 jautienos didkepsnių (naudojau "Kitchen me");
  • 6 didesnių skiltelių česnako;
  • ~400 g šviežių bulvyčių;
  • gabalėlio poro;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Šviežias bulvytes išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai šiek tiek apskrus, perdėkite ant lėkštės ištiestos popieriniu rankšluoščiu (būkite atidūs, nes česnakas greitai kepa).
  3. Kambario temperatūros jautienos didkepsnius nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją, prieš tai pagardinę druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite šiltai pastovėti ~5min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite išvirtas bulvytes ir kepkite kol gražiais apskrus. Tuomet suberkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite tol, kol jis suminkštės. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...