2017 m. rugpjūčio 29 d., antradienis

2 VARIANTAI: TORTILIJOS SU MĖSOS IR DARŽOVIŲ ĮDARAIS

Aš tik visai neseniai atradau avinžirnių užtepėlę, taip vadinamą - humusą. Ją lengvai galima pasigaminti namuose, tik niekaip prisiruošiu nusipirkti sezamų pastos. Todėl radau puikią išeitį ir labai skanią. Išbandykite, gal ir Jums patiks :)
Šios tortilijos puikiai tiks užkandžių stalui ar įsidėti į priešpiečių dėžutę.


I variantas - 5 suktinukams:
  • 250 g triušienos gabalėlių (naudojau "Lapino puotos");
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • 1-2 agurkų;
  • 1-2 morkų;
  • šviežių špinatų lapelių;
  • 5 vnt. viso grūdo kvietinių tortilijų;
užtepėlei:
  • 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • 100 g natūralaus skonio sūrio užtepėlės;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Triušienos gabalėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su šlakeliu aliejaus apie 10 min. Tuomet užberkite maltos raudonosios paprikos, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite, išjunkite ugnį, suberkite krapus, dar kartą išmaišykite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
  2. Plonais šiaudeliais supjaustykite agurkus ir morkas.
  3. Užtepėlei: į blenderį sudėkite avinžirnius, sūrio užtepėlę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  4. Tortilijos lakštą ištepkite paruošta užtepėle, išdėliokite špinatų lapelius, agurkus, morkas, keptus triušienos gabalėlius ir viską atsargiai susukite.
Skanaus ;)

p.s. triušieną galite pakeisti vištiena, bus tikrai labai gardu.




Keptuvėje keptos tortilijos skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Ir be to, labai greitai pagaminamos. Bandom? :)


II variantas - 5 tortilijoms:
  • 5 vnt. viso grūdo kvietinių tortilijų;
  • 20 vnt. labai plonai pjaustytų sūrio riekelių;
  • saujelės šviežių špinatų;
  • 7-8 griežinėlių kiaulienos kumpio;
  • marinuotų agurkų griežinėlių;
užtepėlei:

  • 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • 100 g natūralaus skonio sūrio užtepėlės;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Užtepėlei: į blenderį sudėkite avinžirnius, sūrio užtepėlę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  2. Imkite tortilijos lapą, iki pusės ištepkite užtepėle, dėkite po 2 sūrio riekeles, išdėliokite špinatų lapelių, perpjautus kumpio griežinėlius, nusausintus agurkų griežinėlius, tada vėl uždėkite po 2 sūrio riekeles ir užlenkite tortiliją.
  3. Keptuvę įkaitinkite ant silpnesnės ugnies be jokio aliejaus. Dėkite perlenktą tortiliją ir kepkite tol, kol gražiai apskurs viena pusė, tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Skanaus ;)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...