2017 m. rugpjūčio 26 d., šeštadienis

ČESNAKINIAME SVIESTE KEPTOS DEŠRELĖS SU RYŽIŲ IR DARŽOVIŲ GARNYRU

  Šiam patiekalui superinio skonio suteikia česnakiniame svieste apkeptos dešrelės. Aš pirkau jau gatavą, bet neturint, išsisukti iš padėties itin paprasta. Tereikia tik į kambario temperatūros sviestą įspausti kelias česnako skilteles (galima iš prieskoninių žolelių pridėti), suformuoti volelį, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį. Esant poreikiui, beliks tik atsipjauti reikiamą kiekį ir grąžinti atgal į šaldiklį :)


4-6 porcijoms:

  • 500 g šviežių dešrelių (naudojau "Kitchen me" triušienos dešreles);
  • kelių gabalėlių česnakinio sviesto;
  • 2 lauro lapelių, kelių juodųjų pipirų grūdelių;
garnyrui:
  • 250 g ryžių;
  • 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 140 g konservuotų kukurūzų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 2 nedidelių šviežių agurkų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir petražolių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Garnyrui: ryžius išvirkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į dubenį sudėkite konservuotas pupeles, kukurūzus, smulkiais kubeliais pjaustytą papriką ir agurkus, suberkite krapus, petražoles, ryžius, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Puode užvirkite vandenį, dėkite lauro lapelius, pipirus ir šviežias dešreles. Pradėjus kunkuliuoti vandeniui, virkite 8 min. Tuomet dešreles nusausinkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kiekvieną dešrelę apskrudinkite iš abiejų pusių. Galiausiai dėkite česnakinį sviestą ir nuolat apvartant, kepkite apie 30 sekundžių, stebėkite, kad nepradėtų svilti česnakas.
  4. Viską sudėkite į lėkštes ir mėgaukitės.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...