2012 m. spalio 27 d., šeštadienis

AVOKADŲ UŽTEPĖLĖ (GUACAMOLE)

Nuostabi užtepėlė ir labai greitai dingsta nuo stalo ;) Greita, paprasta ir puiki užkandėlė vakarėliui. Tik būtinai naudokite gerai prinokusius avokadus.

  • 3 gerai prinokę avokadai;
  • 2-3 v.š. grietinės;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 1 laimo sulčių;
  • druskos;
  • kukurūzų traškučių NACHOS;
1. Iš avokadų išimkite kauliuką ir šaukšto pagalba minkštimą dėkite į dubenį. Sudėkite išspaustas česnako skilteles, grietinę, laimo sultis ir druską. Blenderio pagalba viską gerai sutrinkite.
2. Valgykite su nachos traškučiais.
p.s. laimo sulčių ir česnako kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Skanaus ;)

šaltinis iš "kolegų" :)

9 komentarai:

  1. Šitas užkandis bus gera alternatyva mano taip mėgstamam guacamole. Būtinai išbandysiu prie progos. gal jau net šįvakar ;)

    dėkoju tamstai ir kolegoms už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Egle ;) tikiuosi, kad ši alternatyva bus viena iš mėgstamų ;)

      Panaikinti
  2. aš tai visuomet avokadą kartu su svogųnais ir pomidorais trinu, va tuomet, tai kiras Meksikos skonis pasijaučia, ypač jei dar ir jalapeno ar šili pipirų įmeti

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sakykite prašau,ar vietoje laimo sulčių galima vartoti citrinos sultis?Ar tai labai keis šio patiekalo originalą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tiesa pasakius, pirmą kartą dariau šią užtepėlę, bet manau, kad drąsiai galima pilti citrinos sultis. Jos naudojamos ne tik skoniui, bet ir kad avokadas nepajuoduotų.

      Panaikinti
  4. Esu avokadą trynęs su pomidorais, čiliukais, raudonais svogūnais, juodomis alyvuogėmis, laimo sultimis ir alyvuogių aliejumi. Ir dar jūros druską geriau naudoti. O tepiau ant ruginių duoniukų. Tokia originali versija :}

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...