- 6 vištienos kulšelės;
- 1 žaliosios citrinos nutarkuota žievelė;
- 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
- 1 a.š. grūstos čili paprikos;
- druskos, j.pipirų;
1. Indelyje sumaišykite citrinos žievelę, papriką, druską ir juoduosius pipirus. Gautu mišiniu įtrinkite vištienos kulšeles.
2. Kulšeles pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 min. Po to apverskite ir kepkite kol gražiai apskrus ir bus iškepusios.
Skanaus ;)
p.s. salotoms supjausčiau pusę raudonojo svogūno, išspaudžiau pusę žaliosios citrinos sulčių, pagardinau druska, juodaisiais pipirais ir įpyliau aliejaus. Svogūnai pasimarinavo, kol kepė vištiena. Prieš pat pateikimą sumaišiau su padažu ir patiekiau prie kulšelių.
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Oi Oditele, žaviuosi Tavo nuostabiais receptais ir fantazija. Iš kur jos tiek pas Tave? Nekalbu apie šį receptą, nors mane žavi jo paprastas subtilumas. Nerealu:) MAn patinka tik paprikose ir čiliakuose (dedu šiek tiek cinamono, juodo pipiro, prieskoninių žolelių, česnako) išsitroškinti kulšeles irgi nerealu.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Odeta;) internetas visagalis ir iš ten semiuosi idėjų. Aišku improvizuoti mėgstu pati, bet labiau pasitikiu kitų išbandytais receptais. Su cinamomu esu gaminusi vištieną - žiūrėjau skeptiškai, bet laabai patiko ;)
PanaikintiAš kažkaip visada skeptiškai žiūriu į taip greitai paruošiamą mėsą :) Ar tikrai nereikia palaukti kol prieskoniai įsigers į mėsytę? Nebūna paskui, kad visi prieskoniai juntami tik ant odelės, o viduje palei kauliuką yra prėska vištiena?
AtsakytiPanaikintiPatikėk, Aušra, skeptiškai ir aš žiūrėjau, bet nei vienas greitas paruošimo būdas nenuvylė ;) anksčiau marinuodavau pusę dienos, kepdavau ilgai ir gaudavosi "medinė", t.y. beskonė. Vadinasi netinkamai būdavo parinkti prieskoniai. Žinoma, kitą dieną vištenoje labiau jaučiasi prieskoniai, bet ir tą pačią dieną gardžiai suvalgoma ;)
Panaikinti