2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

KREVEČIŲ SRIUBA SU TORTILIJA

Daug ingridientų nereikalaujanti ir vos per 10 min. paruošiama sriuba - kas gali būti geriau ;)


  •  2-3 tortilijų;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • pusę svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • žiupsnelio grūstų čili pipirų;
  • 1 a.š. aštraus pomidorų padažo;
  • 1 litro vištienos sultinio;
  • 1 kukurūzų burbuolės;
  • 150g šviežių krevečių;
1. Tortilijos lapus supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite į kepimo skardą, užpilkite alyvuogių aliejaus, permaišykite ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
2. Puode, kuriame virs sriuba, įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite keletą minučių, kol svogūnas gražiai paruduos. 
3. Į kepimo pabaigą sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Kai česnakas paskleis savo aromatą, tuomet suberkite čili pipirus, pomidorų padažą. Išmaišykite ir supilkite vištienos sultinį.
4. Kai sriuba užvirs, sudėkite nuo burbuolės nupjautus kukurūzus. Pavirkite apie minutę.
5. Galiausiai sudėkite šviežias krevetes ir virkite apie 1min, arba kol jos taps nepermatomos. Patiekite su tortilijos juostelėmis ant viršaus.
Skanaus ;)


receptas iš "Martha stewart"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...