2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

RYŽIŲ UŽKEPĖLĖ SU VIŠTIENA

Šią užkepėlę lengva "paversti" vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle. 

 2 porcijoms:

  • 200g vištienos (keptos ar virtos);
  • 100g ryžių;
  • 200g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 100g konservuotų kukurūzų;
  • žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
padažui:
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. miltų;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 pomidoro;
  • 60 g pomidoro padažo; 
  • 100ml vištienos sultinio;
  • 0,5a.š. grūstos čili paprikos;
  • 0,5a.š. dž. raudonėlio;
  • 0,5a.š. rūkytos paprikos;
  • druskos;
1. Išvirkite ryžius.
2. Padažui: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kubeliais pjaustytą pomidorą, supilkite vištienos sultinį, pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 5 min., t.y. kol padažas sutirštės. Sudėkite išvardintus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Į dubenį sudėkite išvirtus ryžius, susmulkintą vištieną, konservuotas pupeles ir kukurūzus, šviežias petražolės, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.
4. Gautą masę dėkite į kepimo indelius, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...