Jei prisišaldėte uogų, pats laikas panaudoti skaniam kekso kremui. Originaliame recepte naudojo juoduosius arba raudonuosius serbentus, bet vyšnios čia labai tiko, nes taip pat turi rūgštelės.
- 100 g minkšto sviesto;
- 75 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 25 g natūralaus jogurto;
- 125 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
kremui:
- 100 g vyšnių;
- 100 g cukraus;
- 150 g natūralaus jogurto;
- 250 ml grietinėlės 36%;
- 15 g želatinos;
- 45 ml vandens;
- Keksui: minkštą sviestą ir cukrų plakite su cukrumi iki purios masės. Tuomet muškite po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami apie 1 minutę. Sudėkite jogurtą ir išplakite iki vienalytės masės. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišykite šauktu (ne mikseriu). Gautą masę supilkite į kekso formą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Kai atvės, perpjaukite į 3 lakštus.
- Kremui: želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.Į puodą sudėkite vyšnias, 50 g cukraus ir virkite, kol ištirps cukrus ir šiek tiek nugaruos skysčio (vyšnias patraiškykite su šaukštu). Į karštas vyšnias sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Kai atvės, sumaišykite su jogurtu. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakite iki standumo ir sumaišykite su jogurto bei vyšnių mase.
- Į kekso formą dėkite kekso lakštą ir pusę kremo, tada ant viršaus dėkite vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždenkite likusiu lakštu. Dėkite į šaldytą kelioms valandoms arba nakčiai į šaldytuvą.
- Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus ;)
p.s. naudojau Alma graikinį jogurtą, kuris konsistencija labai panašus į pertrintą varškę.
atrodo nuostabiai,butinai reikes isbandyti:)
AtsakytiPanaikintitikrai verta išbandyti, Lora :)
Panaikinti