Kaip žinia, bulvės ir lašiša tarpusavyje labai draugauja, todėl sujungti juos į bendrą patiekalą yra gera mintis :) Taigi, šiam kartui siūlau lengvai paruošiamus blynelius ir labai skanius.
- 660 g virtų bulvių (7 vidutinio dydžio bulvių);
- krakmolo;
- 100 g rūkytos lašišos;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 1 didelio svogūno;
- ~300 ml grietinėlės;
- 1 a.š. dižono garstyčių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų (galite keisti džiovintais);
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į didelį dubenį plokščiu dugnu. Masę paskirstykite tolygiai, padalinkite "+" į keturias dalis. Vieną dalį išimkite, uždėkite ant bulvių, o tuščią vietą užpildykite krakmolu lygiai iki bulvių masės. Sudėkite smulkiais kubeliasi supjaustytą rūkytą lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, pagardinkite druska (minimaliai), maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Padažui: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol. kol jis taps skaidrus. Tuomet supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais- pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Išjunkite ugnį, suberkite šviežius krapus ir išmaišykite.
- Iš paruoštos bulvių masės suformuokite blynelius.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
- Patiekite su padažu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą