2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

AVIENOS KEPSNELIAI

pirmą kartą gaminau iš avienos..ir "kinkos" drebėjo, kad tik nesugadinčiau, būtų valgoma, žinoma negana to ir skanu..tai bent atsakomybė..;)) ar gavosi? o taip!!! ;)

 naudojau:

  • avienos kepsnelius su kaulais;
  • druską, j.pipirus, dž.čiobrelius, česnako skilteles;
  • citrinos sultis, alyvuogių aliejų;
  • bulves su lupenomis, svogūną;
pirmiausiai kepsnelius įtriname druska, šviežiai maltais pipirais ir čiobreliais..kruopščiai nuplauname bulves, perpjauname į keturias dalis..dedame į skardą, šalia sudedame ketvirčiais pjaustytus svogūnus..pagardiname druska bei džiovintais čiobreliais, užpilame aliejumi ir pašauname į orkaitę..kai daržovės bus link kepimo pabaigos, imamės mėsytės..:) į stipriai įkaitintą aliejų suberiame česnako skilteles ir dedame kepsnelius..pakepinus skilteles atidedame į šalį, kad nesudegtų..apskrudus kepsneliams, juos apverčiame, sumažiname ugnį ..ir pakepame kelias minutes..grąžiname česnaką atgal ir supilame citrinos sultis..serviruojame..mėsytė buvo labai sultinga ir minkšta..verta dėmesio..;) skanaus..;)


4 komentarai:

  1. labai įdomu pasidarė, kur gavai tos avienos? :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. tiesiai iš kaimo, kur žmonės augina ir pjauna avytes pardavimui..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turgeliu kaime paklausinekit, pasakys kas parduoda aviena - visiskai jokio avienos kvapo. Nereali sviezia mesyte. Bet reikia pirkti visa avele. O visa avele yra apie 13 kg svarios mesos.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...