2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

CUKINIJŲ IR OBUOLIŲ UOGIENĖ

ooo taaaip..cukinijų ir obuolių "naikinimo" metas..kaip žinia, uogienės ne vien iš uogų verdamos..todėl tai dar vienas puikus būdas skanauti kitokios uogienės..;)

 naudojau:

  • obuolius; 
  • cukiniją;
  • cukrų, citrinos rūgštį, cinamoną;
viskas itin paprastai pagaminama..;) obuolius išdarinėjame ir supjaustome..susluoksniuojame su cukrumi ir paliekame pastovėti parai..tuomet verdame ant nedidelės ugnies, kol obuoliai apvirs..sudedame išdarinėtą, nuluptą ir per burokinę tarką bei šiek tiek nusunktą sutarkuotą cukiniją..karts nuo karto pamaišome ir verdame, kol uogienė pradeda tirštėti..įberiame pagal skonį citrinos rūgšties, paskaniname cinamonu..galiausiai viską sumalame blenderiu..jo neprireiks, jei obuolius ir cukiniją supjaustysite vienodai ar sutarkuosite burokine tarka, kad gautųsi vientisa masė..visą gėrį sudedame į pasterizuotus stiklainiukus..ir vartojame, kaip širdis geidžia..;) aš užbarsčiau dar šiek tiek mėtos..mmm gardumėlis..o puodelis šilto gėrimo tiesiog privalomas..;)


12 komentarų:

  1. Laaabai skani uogienė! O kokios obuolių-cukinijų-cukraus proporcijos? Labai norėčiau pasigaminti būtent tokią, nes mano močiutė darydavo obuolienę tik su cukinijom, be galo skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, aš irgi ją buvau nusižiūrėjusi, bet tik kitiems metams, o dabar dar taip išgirta :)mėginsim, jei nepamiršim :)
    P.s. gražios ir skanios nuotraukos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos..:)
    Inga - kiek pamenu naudojau 10 vidutinių obuolių ir pusę didelės cukinijos..įberiau apie pusę kg cukraus..man taip sunku su įvardinimu proporcijų, nes labai nemėgstu laikytis tikslių receptų..;)saldumą "pareguliuoja" patys obuoliai..;) iš šito kiekio išėjo apie 1,5l uogienės..ir vis tik močiutės šaunuolės, skaniai gamina..:)
    Reda - nebūtina atidėlioti kitiems metams, jei visko turi..nėra geresnio laiko už esamą..;)na, o trumpiau tariant, viskam savas laikas..;) ir didelis ačiū už komplimentus foto - labai paglosto širdelę..;))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai jaukios nuotraukos ir pats receptas. Idealiai tinka rudeniui prie puodelio arbatos...Užsisvajojau apie šaukštelį, na gal apie du :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, Simona..;) išsivirus ir svajoti nereikia - imi ir valgai ;))

    AtsakytiPanaikinti
  6. o kaip reikia pasterizuoti stiklainius? ar tinka paprasti uzsukami metaliniai dangteliai? Kiek laiko galima uogiene laikyti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ieva - bent jau aš gerai išplaunu su nuriebalintoju stiklainius, ir juos iškaitinu orkaitėje..dangteliai ir yra užsukami..pasterizavimas reikalingas, kad uogienė nepradėtų pelyti ar "nenušaudytų" dangteliai..laikyti galima ilgai, jei laikoma vėsiai..;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. o stiklainiai nesprogs orkaiteje..? Kiek pamenu, mama plaudavo stiklainius su soda. Cia tas pats sterilizavimas?

    AtsakytiPanaikinti
  9. žinoma, kad nesprogs..kaitinama tol, kol jie išdžiūsta..tinka išplovimas ir su soda..

    AtsakytiPanaikinti
  10. aciu:) rytoj gaminsiu ir pasidalinsiu ispudziais:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. dekui uz puiku recepta - labai patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. ačiū, Ieva už gerą atsiliepimą ir dar smagiau, kai receptas patiko..;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...