2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

MARINUOTI KIAUŠINIAI

kai draugas pasiūlė užsimarinuoti kiaušinius, čiupau telefoną norėdama pasitikslinti..gal sumaišė su agurkais..;)) pasirodo jis būtent kiaušinius ir turėjo mintyje, nes ne viename filme matė, kaip skaniai jie valgomi.. man tiesa pasakius niekad nekrito į akį..tad, kodėl gi neišbandžius kažko naujo..;)

naudojau:
1 l stiklainiui
  • 10 virtų kiaušinių;
  • apie 2,5 stiklines vandens;
  • 1 stiklinę acto;
  • 2-3 v.šaukštus cukraus;
  • druską, čili ir jelapeno pipirus, 2 lauro lapelius;
  • 1 svogūną;
  • 3-4 skilteles česnako;
iš nurodytų ingridientų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros..nuluptus kiaušinius iš abiejų pusių įduriame šakute, kad geriau įsimarinuotų, sudedame juos į stiklainį ir užpilame marinatu..keisčiausia, kad mariantas buvo pakankamai aštrus, bet valgant visiškai nesijautė ir nesuprantu, kur jis išgaravo..;)vienur rašo, kad galima valgyti po 3-4 dienų, kitur - jog skaniausi po 2 savaičių.. mes vieną paragavome po trumpesnio laiko, kitus išlaikėme ilgiau..ir ką jūs manote - tikrai skanu..;) vartoti galima, kaip tik širdis geidžia -  sumuštiniams, salotoms, paruošti su įdaru arba tiesiog užkandžiauti iki vakarienės su majonezu..;) pliusas marinavimo tame, kad po ranka visada turi, jei labai norisi valgyti, taip gali sunaudoti, jei turi didelį kiekį ir nerimauji, jog nespėsi visų sunaudoti..;) o įsivaizduojat, kaip gražu įmetus keletą burokėlių riekelių - tikra stalo puošmena..:)

11 komentarų:

  1. Man įdomu, koks gi jų skonis, nes nemažai esu girdėjus, jog skonis neypatingas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vienoj geroj knygoj „Ponios Fiton gyvenimas kaime“ kaip tik minimi tokie kiaušai, bet aš net nepatikėjau, kad iš viso tai įmanoma, priėmiau tai kaip literatūrinę išmonę, ir še tau... ;-) teks bandyt dabar.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Darau tokius, tik su burokėlių nuoviru vietoj vandens. Dar pora skiltelių virtų burokėlių įmetu, kartu pasimarinuoja ir šie, tuo pačiu ryškiai nuspalvindami kiaušinius. Skonis visai neblogas, ypač ant sumuštinio. Pakanka palaikyti tris - keturias dienas, kiaušiniai tampa ryškiai raudonos spalvos, o prapjovus viduriukas šviesus. Dviejų savaičių nerizikuočiau laikyti, vis dėlto tai kiaušiniai. Be to, ilgiau pabuvę marinate, tampa šiek tiek guminiai. Skanesni pabuvę nuo dviejų iki penkių parų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai įdomiai atrodo:) Tokius stiklainiukus ne kartą esu mačiusi UK pub'uose, pastatytus ant baro, turbūt, kaip užkandą. Pirmą kartą tai net ne labai supratau, kas tai, atrodė labai ne kaip (taviškiai daug geriau atrodo). Turbūt, nereikia ir sakyti kad ragauti jų neišdrįsau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nedrįsčiau ragauti šio patiekalo. Kiaušiniai iš viso greit gendantis produktas, o dar palaikyti keletą dienų

    AtsakytiPanaikinti
  6. Virtam kiaušiniui kelios dienos nekenkia

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ohoho, įdomybė kokia :)) šaunuolė, kad ieškai naujų skonių! ;)
    Ar jau ragavai?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Velnias, nors ir man nelabai patraukliai atrodo, bet vistik, norėčiau paragauti, vien tam, kad žinoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. ačiū visiems pasisakiusiems, labai įdomu skaityti visus atsiliepimus..;)
    Živile - nesijaučia jokio specifinio kvapo nei skonio..;) tiesiog kiaušiniai su prieskoniais..geriau pačiai paragauti, nei klausyti kitų nuomonių..;)
    Jollanta - man net knygų nereikėjo skaityti, draugas pasiūlė..ir nenusivylėm..tikiuos, kad patiks..;)
    Ausrra - būtinai išbandysiu su burokėliais vien dėl nuostabios spalvos..;) dėl ilgesnio laiko visiškai nesibaiminu, juk marinatas, kaip agurkų ar kitų daržovių..taip, jie tampa kietesni, bet tikrai skaniai suvalgomi..;) be to, mes gyvi ir nieko neatsitiko..;)))
    Rennie - ačiū, pritariu tavo nuomonei..;) ir aš nedrįsčiau ragauti kitų pagamintų, o čia žinau ką dėjau ir kaip dariau..;) tiesa, pasakius labai "sunkiai" valgau kitų atneštus margučius, nors jie iš tos pačio prekybos centro..čia situacija analogiška..;)
    ggg - nedrįsčiau ragauti išvirtų ir su lukštu laikytų šaldytuve tiek laiko..;) bet marinuotiems nieko blogo nenutinka..;)
    Laura - ačiū nuomonę..tu teisi..;)
    Reda - ačiū tau..;) didžiuojuosi savimi, kad išdrįsau pagaminti ir valgyti..;)) kiek galima valgyti keptus..:))) ne tik ragavau, bet jų jau ir neliko..;) patiko abiems ir darysim dar ne kartą..;)
    Mindaugai - būtent, paragauji ir žinai skonį ir nereikia kas kartą galvoti - o koks jų skonis..;)) paragauk prie progos..;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Čia kaip siaubo filme :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. kuriame niekas nieko nežudo ir niekas nemiršta..:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...