2012 m. liepos 27 d., penktadienis

SALDUS VYNIOTINIS SU VARŠKĖS ĮDARU

Vyniotinio receptą radau savo vaikystės užrašuose ir tokia nostalgija apėmė, kad nieko nelaukus ėjau kepti ;)


  •  6 kiaušinių;
  • 6 v.š. cukraus;
  • 6 v.š. miltų;
  • vanilinio cukraus;
įdarui:
  • 200g varškės;
  • trintų žemuogių su cukrumi;
1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai ištrinkite su cukrumi.
2. Baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Į trynius dėkite 3v.š. miltų ir pusę baltymų. Gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite likusią miltų, baltymų dalį ir žiupsnelį vanilinio cukraus bei gerai išmaišykite. 
4. Skardą ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą į skardą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. 
5. Sumaišykite varškę su žemuogėmis ir užtepkite ant šiek tiek atvėsusio vyniotinio. 
6. Suvyniokite vyniotinį ir palikite pastovėti apie 30min.
Skanaus ;)


šaltinis vyniotinio iš vaikystės užrašų

17 komentarų:

  1. kol susukau visas biskvitas sutrūko :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip gaila :( gal per daug atvėsusį sukote ar per plonas gavosi..nes susisuka tikrai lengvai ;)

      Panaikinti
  2. šiandien bandžiau dar kartą ir pavyko:)aš varškę maišiau su juodais serbentais. labai skanu. dėkui už recetą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jėėėga ;) svarbiausiai nenuleisti rankų ir bandyti, kol pavyks ;) vyniotinis tuo ir dėkingas, kad su įdaru galima improvizuoti, kaip tik norisi ;)

      Panaikinti
    2. Jėėėėga LOL

      Panaikinti
  3. Vyniotinis tikrai nuostabaus skonio ir griozio, dėkinga uz receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O man irgi sutruko, visai nesisekė susukti :-(
    Kepiau aš ant kepimo popieriau, kurio sviestu netepiau, ar gali būti dėl to?

    Skonis geras tikrai, tik vaizdelis ne itin :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. svarbiausia buvo skanu, o su prekine išvaizda galima padirbėti ;)
      priežasčių gali būti ne viena, kaip pvz: per storas ar plonas blynas. Nelabai tikiu, kad dėl kepimo popieriaus, jei prie jo neprilipo.
      ir vyniotiniui leidau tik šiek tiek pravėsti ir tuomet lėtai susukau, nes jei jis atvės visiškai, tuomet tikrai trūkinės.
      Bandykite, galbūt kitą kartą pavyks ;)

      Panaikinti
  5. O man nepavyko isimti is skardos laksto:( tad pjausciau gabalais ir dejau tiesiog sluoksniais, skonis labai patiko:) bet kodel is skardos neissieme? Sviestu buvau istepus..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai šauniai išsisukote iš padėties :) sunku pasakyti, kodėl nepavyko, bet sekantį kartą siūlau skardą iškloti kepimo popieriumi ir viskas bus gerai :)

      Panaikinti
  6. as kepu ant sviestino popieraus isemus biskvita trumpam pridengu dregnu rasksluociu ir tada nuimu popieru susuku i ritineli ir nevisai atvesusi sutepu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man gavosi per plonas nors ir sukau atvesusi itruko. Dar idaras per skystas istekejo ��vienu zodziu supjausciau ir sutepiau kaip torta. Skonis duperinus tik lakstai kieti kaip torto o ne vyniotinio. As tokius vyniotinius labai megstu tad perku parduotuveje o ten biskvitas dregnas ir minkstas ne toks kaip pas mane. Nezinau ka blogai padariau

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...