2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ IR SŪRIO SRIUBA

Sriubos pirmą kartą paragavau per komandos renginį. Tuomet kolektyvą suskirstė į keturias grupeles, ėjome į virtuvėlės, kuriose radome receptą ir produktus. Nebuvo paprasta gaminti didelį kiekį sriubos, nes nurodytus kiekisu teko dauginti iš 7 kartų :) Tada ir suvokiau, kokį milžinišką darbą atlieka valgyklose dirbančios virėjos ;)


  •  2 morkos;
  • 2 salierų stiebai;
  • 2 vidutiniai svogūnai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 800g žiedinių kopūstų;
  • 200g čederio sūrio;
  • 2 kubeliai vištienos arba daržovių sultinio;
  • 1 šaukštelis angliškų garstyčių;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
1.Supjaustykite saliero stiebus, morkas storais griežinėliais, stambiai sukapokite svogūnus, česnaką taip pat griežinėliais, žiedinį kopūstą - 1,5 storio griežinėliais.
2. Ant vidutinio karščio užkaiskite puodą ir įpilkite 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Suberkite visus supjaustytus produktus ir išmaišykite. Pridengę troškinkite apie 10min., kol morkos suminkštės, bet dar išlaikys formą, o svogūnai pagels.
3. Sultinio kubelius užpilkite 1,8 l verdančio vandens ir supilkite ant daržovių. 
4. Sriubą gerai išmaišykite, užvirkite ir sumažinę karštį, uždengę virkite apie 10min.
5. Nukelkite puodą nuo ugnies. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, sudėkite sūrį ir garstyčias. Blenderio pagalba sutrinkite sriubą iki vienalytės masės.
Skanaus ;)

šaltinis iš "Oliverio ministerija"

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...