2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

KIAULIENA SU GERVUOGIŲ PADAŽU

Puikiai derantis gervuogių padažas - jis šiek tiek ir saldokas, ir rūgštokas. O paruošti tikrai nesudėtinga ;)

  •  2 v.š. nesūdyto sviesto;
  • 2 dideli raudonieji svogūnai;
  • 30 ml raudonojo vyno acto;
  • 30 g rudojo cukraus;
  •  ~ 100-150g gervuogių;
  • 5 kiaulienos nugarinės kepsnių;
  • druskos, juodųjų pipirų.
1. Ant gervuogių užberkite rudąjį cukrų ir actą.
2.  Ištirpdykite 1 v.š. sviesto puode ir sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepkite apie 8min. Tuomet sudėkite gervuogės ir dar virkite apie 10min. kol padažas sutirštės.
3. Nugarinės kepsnelius pagardinkite druska ir pipirais. 
4. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių ir patiekite su gervuogių padažu.
Skanaus;)

p.s. vietoj nugarinės naudojau gryną sprandinę be jokių riebaliukų. Ir nepamirškite ragauti padažo bei skonį pasireguliuoti pagal savo skonio receptorius:)

4 komentarai:

  1. Tu - vyru svajone! :D Gamini vien mesytes :D Ir is kur tiek ideju pas tave? :D Turbut akis kliuva uz to, ka megsti...kaip pvz. man uz pyragu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma - tu mane prajuokini :D Ne vien mėsytės pas mane, pažiūrėk yra daug vistienos ir žuvies patiekalų ;) ir tu teisi, akis tikrai kliūna už to kas labiausiai patinka ir ką sugebu geriausiai daryti, nes su saldumynais man ne itin sekasi susidraugauti ;)

      Panaikinti
  2. Ne tik vyrų, ne tik :) Man irgi patinka mėsos, bet idėjų trūksta vis o čia šaunuole, įvairiai viską daro!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aguonėle ;) pas tave idėjų, nors vežimu vešk ir nenuvertink savęs ;) stengiuosi pagaminti vis kažką naujo ir neragauto, todėl pastoviai ieškau, o kas ieško, tas sako randa;)))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...