2012 m. gruodžio 4 d., antradienis

CHORIZO DEŠROS IR SVOGŪNŲ TROŠKINYS*

Aš neturiu "mados" susiplanuoti iš vakaro kitos dienos vakarienės meniu. Dažniausiai po darbo permetu mintyse ką turiu ir ką norėtųsi įdėti į skrandį, "atkuriu" kažkur matytus receptus, pasiskaitau ir šuoliuoju į virtuvę. 
Šį kartą draugas, pasinaudojęs akcija, nupirko chorizo dešros su tendencija, kad bus ant sumuštinių. Tik paragavus ir pažiūrėjus į etiketę supratau, koks čia gėris ;) Vat tuomet ir buvo nuspręsta, kad tai bus vienas iš vakarienės ingridientų ;)

  •  200g chorizo dešros;
  • sauja luptų mažesnių svogūnėlių;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 raudonos aitriosios paprikos;
  • 400g konservuotų pomidorų (gali būti smulkinti);
  • dž.bazilikų, druskos, žiupsnelis cukraus;
1. Saują luptų svogūnėlių kepkite kepimo inde, kol jie pagels.
2. Tuomet sudėkite smulkintas česnako skilteles ir aitriąją papriką be sėklų ir supjaustytą chorizo dešrą ir kepkite 2min. 
3. Tada suverskite konservuotus pomidorus ir įpilkite šiek tiek karšto vandens. Pagardinkite prieskoniais. 
4. Uždengę troškinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min. Jei reikės, įpilkite karšto vandens.
Patiekite su bulvių koše.
Skanaus ;)

šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

2 komentarai:

  1. Labas, niekur neradau tavo kontakto, tai paskelbsiu čia: norėčiau, kad sudalyvautum blogerių žaidime "Vienuolika"! Apie tai plačiau skaityk čia: http://plaktukai.tumblr.com/post/37706173683/cool-lesiai.

    Martyna

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuoširdžiausiai dėkoju slapukui už dovanėlę! Labai labai pradžiugino, ačiūū!! :) Šiltų ir jaukių švenčių!

    p.s.kai tik turėsiu galimybę, patalpinsiu įspūdžius ir blog'e:))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...