2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

VIŠTIENOS TROŠKINYS SU PUPELĖMIS IR KUKURŪZAIS

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.


  •  650-700g vištienos krūtinėlės;
  • 1 didelio svogūno;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 140g konservuotų kukurūzų;
  • 250g konservuotų baltųjų pupelių (skardinės, keičiau raudonąsias);
  • 500ml vištienos sultinio;
  • šv. petražolių;
  • 1v.š. smulkintų krapų;
  • žiupsnelio smulkintos aitriosios paprikos;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 0,5 stiklinės grietinėlės arba grietinės;
  • 1v.š. krakmolo;
  • gabalėlio sviesto ir alyvuogių aliejaus kepimui;
1. Vištienos filė supjaustykite kubeliais, įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną. Iškeptus gabalėlius sudėkite ant popierinio rankšluoščio.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje ant silpnos ugnies apie 20min., kol svogūnai gražiai apskrus. Tuomet sudėkite česnaką, aitriąją papriką, nusausintas pupules, kukurūzus, petražoles ir krapus. Kepkite apie 5-7min.
3. Sudėkite vištieną ir supilkite vištienos sultinį. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 20min. arba kol didžioji dalis sultinio beveik išgaruos. 
4. Tada supilkite grietinėlę ar grietinę sumaišytą su krakmolu ir pakaitinkite kelias minutes. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)


receptas iš "moteris.lt"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...