Nuostabaus skonio "keksiukas" ir tiesiog tirpsta burnoje ;) Nelabai moku "liaupsinti" patiekalų, bet pabandykite patys iškepti ir tuo įsitikinti.
- 500g faršo (kiaulienos ir jautienos);
- 1 kiaušinio;
- 1 a.š. dž. raudonėlių;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 svogūno;
- 100 g mocarelos sūrio;
- 150 g žaliųjų šparaginių pupelių;
- džiūvėsėlių;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Į mėsą sudėkite kiaušinį, džiūvėsėlius, raudonėlius, išspaustą česnaką, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite.
2. Mocarelą supjaustykite riekelėmis, svogūną - plonais pusžiedžiais, šparagines pupeles - trumpais gabaliukais.
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite dalį mėsos į skardą ir tolygiai paskleiskite, šonuose padarydami nedidelį kraštelį. Tuomet dėkite mocarelą, svogūną ir šparagines pupeles ir uždenkite likusiu mėsos sluoksniu. Gražiai suformuokite keksą, kad neliktų neužspaustų kraštų.
4. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40min. arba kol gražiai apskrus ir mėsa bus iškepusi.
p.s. susikaupusias kepimo metu sultis nupildavau.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Moters savaitgalio" žurnalo
Sveiki,keksas tikrai skanus tik as kita kart apvirsiu sparagines,ir kiek apkepsiu svogunelius gal dar ir morkyte idesiu :) nes kai iskepiau sparagai ir svogunai dar buvo kiek kietoki :) ir dar klausimelis kokio dydzio kekso formoje kepet?
AtsakytiPanaikintiačiū, Inga ;) aš naudojau šaldytas virtas šparagines pupeles, todėl man jos gavosi ne kietos, o svogūnus pjausčiau plonai, tad irgi iškepė puikiai.. su įdaru galima improvizuoti pagal Jūsų pageidavimus ;)
Panaikintimano formos išmatavimai - 25x11