2014 m. gegužės 1 d., ketvirtadienis

KALAKUTIENOS KOTLETAI SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS IR ŠPINATAIS

Paįvairinimui labai gerai į kotletų masę įmaišyti papildomų priedų. Šiam kartui - džiovintos slyvos ir špinatai, išbandykite ;)


  • 500g kalakutienos;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 2v.š. majonezo;
  • 2v.š. terijakio padažo (nedėjau);
  • saujos džiovintų slyvų;
  • saujos šviežių špinatų lapų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Kalakutieną sumalkite mėsmale. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, slyvas ir špinatus. Įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, terijakio padažą, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite.
2. Formuokite kotlečiukus ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių tol, kol iškeps,
p.s. aš paprastai juos apskrudinu iš abiejų pusių ir pabaigiu kepti orkaitėje.
Skanaus ;)


idėja iš Virtuvės mitų griovėjų žurnalo "Kulinarinis orkestras" 2014m.

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...