2014 m. birželio 3 d., antradienis

LIETINIAI BLYNAI (JŲ RECEPTAS)

Man patinka eksperimentuoti su kai kuriais receptais ir išbandyti vis kitą variantą, todėl nedvejodama nusprendžiau išbandyti šį pasiūlymą. Dažniausiai lietinius blynus darau "iš akies" ir nesiskundžiu, kad blogai gaunasi ;) 
Iš karto perspėju, kad tešla gaunasi labai skysta, bet dėl to nevertėtų nerimauti. Aišku pirmas blynas gausis "prisvilęs", bet su antru - neabejoju, kad Jums pavyks ;) Blynai gaunasi kuo puikiausi, plonučiai ir labai tinkami desertiniams blyneliams. O įdarą rinkitės pagal savo skonį.

  • 1 stiklinės ir 2v.š. miltų;
  • 2 stiklinių skysčio (pvz. 1 stiklinės kefyro ir 1 stiklinės vandens);
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. nubraukto druskos;
  • 2v.š. cukraus;
  • 3v.š. aliejaus;
  • 1/3a.š. sodos ar kepimo miltelių;
  • 1v.š. aliejaus keptuvei patepti;
1. Miltų ir skysčio proporcija yra svarbu, todėl matavimui pasirinkite tokios pačios talpos stiklinę ar puodelį. Skystis gali būt kefyras, pienas, rūgpienis, pasukos, grietinė ar jogurtas. Svarbu, kad bent pusę jo sudarytų vanduo. Arba gali būti vien tik vanduo. 
Jei skystis rūgštus (kefyras, rūgpienis), tuomet naudojama soda. Jei vanduo ar pienas - kepimo milteliai.
2. Į dubenį supilkite miltus, įmuškite kiaušinius, sudėkite druską ir cukrų. Supilkite pirmą dalį skysčio, kaip pvz. kefyras, rūgpienis ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
3. Tuomet supilkite stiklinę vandens, išmaišykite. Įpilkite aliejų, sudėkite sodą ar kepimo miltelius, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min.
4. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir samteliu pilkite tešlą, Tolygiai paskirstykite ant keptuvės dugno ir apverskite blynelį, kai paviršius pasidarys šiek tiek porėtas ir parus krašteliai.
p.s. iš nurodyto kiekio iškepiau 14 lietinių (įdarui tokiam kiekiui sunaudojau 4 dešreles ir apie 200g fermentinio sūrio, šiek tiek pipirų. Įdarytus blynelius visuomet apskrudinu).
Skanaus ;)


receptas iš "www.7ravioli.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...