2015 m. gegužės 20 d., trečiadienis

VIŠTIENOS KEPSNYS SU SŪRIU IR POMIDORAIS

Patikinu - kepsniai gaunasi sultingi ir minkšti, tik svarbiausia neperkepti ir bus tobuli :)


  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • džiūvėsėlių;
  • 5-6 vyšninių pomidorų;
  • ~80g fermentinio sūrio;
  • dž.čiobrelio;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausite 4 kepsnius. Kiekvieną apibarstykite dž.čiobreliu, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinį, į kitą - suberkite džiūvėsėlius.
  3. Vištienos kepsnius merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min., arba kol kepsniai iškeps.
Skanaus ;)

patarimas: pasigaminkite džiūvėsėlius patys - ir vaizdas, ir skonis daug geresnis. Imkite 2 formines batono riekeles, pasmulkintas sumeskite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, palikite atvėsti. Tuomet įpilkite arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir džiūvėsėliai paruošti šiam patiekalui.

truputį panašu į "www.beatosvirtuve.lt"

2 komentarai:

  1. Gyvenime nebepirksiu džiuvėsėliu ir kaip anksčiau nedaėjo pačiai pasidaryt užtrunki kelias minutes o skonis ir vaizdas tikrai nepalyginsi :) ačiū už nuostabius receptus ir idėjas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma, kad užsukat ;)
      kartais per tą tingėjimą ir įprotį viską nusipirkti, daug puikių dalykų nepasidarom, bet nieko su laiku pasitaisysim :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...