2014 m. birželio 16 d., pirmadienis

BRAŠKIŲ DŽEMAS SU ČILI PIPIRAIS IR BAZILIKAIS

Pratęsiant braškių sezono temą, verta pasigaminti ir pikantišką uogienę su čili pipirais ir bazilikais. Jei nemėgstate aštrumo, galite čili dėti mažiau arba visai nedėti, o bazilikai su braškėmis labai dera;)


  • 1kg braškių;
  • saujos bazilikų lapelių;
  • 2-3 čili pipirų;
  • 1v.š. citrinos sulčių;
  • 2 stiklinių cukraus (arba pagal skonį);
1. Iš čili pipirų išimkite sėklytes ir supjaustykite stambiais kubeliais. 
2. Į blenderį sudėkite pusę kiekio braškių, bazilikus ir čili pipirus. Pulsuojančiais judesiais pamalkite masę, tuomet sudėkite likusias braškes ir vėl trumpai pamalkite.
3. Į puodą sudėkite braškių masę, citrinos sultis ir cukrų. Virkite ant mažos ugnies, kol džemas gausis norimos konsistencijos bei nugraibykite susidariusias putas.
4. Supilkite į švarius stiklainius ir palikite atvėsti.
Skanaus;)


receptas iš "www.nidosreceptai.lt"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...