2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

TRAŠKIOS BULVYTĖS, KEPTOS ORKAITĖJE

Tikras gėris bulvių mėgėjams - labai skanu ;) Šiek tiek reikės kantrybės, kol visas jas supjaustysite ir sulauksite, kada iškeps, bet skonis atpirks visą triūsą.


  • 3 v.š. ištirpinto sviesto;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • vienodo dydžio bulvių;
  • druskos, 
  • žiupsnelio grūstų čili paprikų;
  • 150 g rūkyto kumpio/šoninės;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  1. Dubenėlyje sumaišykite sviestą su alyvuogių aliejumi ir ištepkite kepimo formą.
  2. Bulves kruopščiai nuplaukite ir palikite su lupena arba galite jas nuskusti. Jų kiekis priklausys nuo formos dydžio. Todėl pirmiausiai į švarią formą sudėkite bulves ir taip sužinosite jų kiekį (naudota forma 28 cm skersmens, sudėjau apie 26 bulves).
  3. Bulves supjaustykite, kaip galima ploniau ir dėkite į formą. 
  4. Aptepkite sviesto ir aliejaus mišiniu. Apibarstykite druska ir čili paprika. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.
  5. Rūkytą kumpį ar šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  6. Išimkite bulves iš orkaitės, sudėkite pakepintą mėsytę ir čiobrelių šakeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 30 min. arba tol, kol bulvės iškeps.
Skanaus ;)

6 komentarai:

  1. Atrodo fantastiškai! Reiktų padaryti, kol bulvės šviežios :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Indre ;) su šviežiomis bulvėmis pats skanumas :)

      Panaikinti
  2. Oditėle kokiu orkaitės režimu bulves kepat: su ventiliatorium ar viršus apačia ar .......? nes teks daryti nieko nelieka pamačius tokias nuotraukas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma ;)
      Pas mane tokio senumo orkaitė, kad kepa tik iš apačios (nuomojamo buto privalumai) :D bet kaip matosi, viskas puikiai iškepa. Tikiu, kad savąją tikrai pažįstate ir nutaikysite, kaip geriausiai iškepti - sėkmės ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...