2015 m. birželio 27 d., šeštadienis

LIETINIŲ BLYNŲ TORTAS SU NEKTARINAIS

Na, netikras tas tortas netikras ;) Bet smagu iš lietinių blynų "nulipdyti" panašią formą, pertepti šviežiais vaisiais - ir skanu, ir gražu.

 lietiniams blynams:

  • 3 kiaušinių;
  • 220 ml pieno;
  • 160 g miltų;
  • 1,5 v.š. ištirpinto sviesto;
  • 1 v.š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
įdarui:
  • 4 nektarinų;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  1. Visus produktus, skirtus lietiniams blynams, sudedame į gilų indą ir suplakame iki vientisos masės su elektriniu trintuvu (kuriuo malate sriubas). Palikite tešlą keletui minučių pastovėti.
  2. Lietinius kepkite mažesnėje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (gavosi 15 blynelių).
  3. Įdarui: nektarinus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į priekaistuvį, užberkite cukraus ir virkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir skiltelės šiek tiek suminkštės.
  4. Beliko sukonstruoti tortą: ant kiekvieno blyno dėkite po kelias skilteles nektarinų, užpildami susidariusiu padažu. 
Skanaus ;)

patarimas: nektarinų kiekį galite padidinti, nes į tarpus sudėjau tik 3-4 skilteles. Vietoj nektarinų galite naudoti braškes, slyvas, obuolius ir pan.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...