2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

PICA SU ŽIEDINIO KOPŪSTO PAGRINDU

Pasirodo picos pagrindas gali būti ir labai sveikas :) Prie jo paruošimo teks praleisti ne mažai laiko, bet rezultatas atperka visą triūsą.


picos pagrindui:
  • 1 žiedinio kopūsto (apie 750g);
  • 100 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. dž.bazilikų;
  • 1 a.š. dž.raudonėlių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
picos viršui:
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 100 g mocarelos sūrio;
  • 1 pomidoro;
  • 3-4 didelių riekelių saliamio;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • juodųjų pipirų;
  1. Nuplaukite žiedinį kopūstą, nupjaukite lapus ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Dėkite į virtuvinį kombainą (blenderį) ir smulkiai sumalkite. 
  2. Sumaltą žiedinį kopūstą perdėkite į skardą  išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginkite paviršių, kad būtų vienodo storio ir kepkite 15 min. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  3. Išimkite, palaukite kol pravės. Tuomet sudėkite į rankšluostį ir išspauskite kiek galima daugiau skysčio.
  4. Dubenyje sumaišykite žiedinį kopūstą su miltais, kiaušiniais, bazilikais, raudonėliu, druska bei juodaisiais pipirais pagal skonį.
  5. Imkite 28 cm skersmens apvalią kepimo formą, išklokite kepimo popieriumi, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir ištrinkite dugną. Dėkite paruoštą masę, paskirstykite tolygiai po visą formą ir kepkite 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol gražiai apskrus. 
  6. Išėmę iš orkaitės, palikite šiek tiek atvėsti (5-10 min.).
  7. Pagrindą ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite pjaustytą saliamį, mocarelą, pomidorą, petražoles, pagardinkite juodaisiais pipirais ir dar kepkite apie 10 min., kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...