2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTA KIAULIENA

Šiuo būdu paruošta ir iškepta kiauliena tiesiog tirpo burnoje, nors didelių pastangų visai nereikėjo :) Kepiau kiaulienos paslėpsnius, bet marinatas puikiai tiks iš kiaulienos šoninei.

  • ~1 kg kiaulienos paslėpsnių (2 vnt.);
  • 3 a.š. rudojo cukraus "Farinas";
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  1. Indelyje sumaišykite cukrų, druską, maltus pipirus, paprika ir kajeno pipirus.
  2. Paruoštu mišiniu ištrinkite kiaulienos paslėpsnius ir palikite per naktį marinuotis šaldytuve.
  3. Tuomet įpjaukite kiekvieno gabalo skūrą įstrižai ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  4. Perdėkite kiaulieną į kepimo skardą oda į viršų ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., po to kaitrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie 1 val. (kepimo laikas priklausys nuo mėsos dydžio).
  5. Prieš baigiant kepti  kelioms minutėms aptepkite pomidorų padažu. Palikite iškeptą kiaulieną pastovėti šiltai keletą minučių.
Skanaus ;)

p.s. patiekiau su keptomis bulvėmis, kurias supjausčiau skiltelėmis, pagardinau alyvuogių aliejumi, druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais rozmarinų lapeliais ir pašoviau kepti kartu su kiauliena. Taip pat pridėjau marinuotų pievagrybių. Bei atskirai ant sviesto su druska ir maltais juodaisiais pipirais pakepinau žaliųjų šparaginių pupelių.


2 komentarai:

  1. Dar vienas paprastas bet tobulas receptas! jau nebežinau ką daryčiau be Jūsų :) Ačiū, kad dalinatės skaniomis idėjomis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, kaip nudžiuginote savo komentaru :) ačiū labai, kad įvertinate ir užsukate pasisemti idėjų :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...