Labai sultingi ir minkštučiai suktinukai, kurie tiks ir pietums/vakarienei, ir Kalėdų šventei :)
4 suktinukams:
- 340 g Lapino puotos šviežios antienos kulšelių mėsos su oda;
 - druskos, maltų juodųjų pipirų;
 - žiupsnelio šviežių čiobrelių lapelių;
 - 12 džiovintų slyvų;
 - 8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
 - 4 česnako skiltelių;
 - 4 šakelių šviežio čiobrelio;
 
- Šlaunelių mėsą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir lengvai pamuškite mėsos plaktuko lygiąja puse, kad mėsa suminkštėtų.
 - Iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir čiobrelių lapeliais.
 - Ant kiekvieno gabalėlio išdėliokite po 3 džiovintas slyvas ir susukite suktinuką, kurį apvyniokite į dvi kiaulienos šoninės juosteles ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais arba perriškite virvele.
 - Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
 - Suktinukus sudėkite į kepimo skardą, šalia išdėliokite nenuluptas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
 - Patiekite su troškintais raudonaisiais kopūstais ir krienais.
 
Skanaus ;)


Komentarų nėra:
Rašyti komentarą