2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU KAVOS IR SOJOS MARINATU

Ar kada galėjote pagalvoti, kad steiką galima marinuoti kavoje? Skanumėlis, o koks aromatas pasklis po virtuvę, kai kepsite steiką, jau nekalbant, kokio fantastiško skonio gaunasi kepsnys. Tikiuos, susigundysite išbandyti :)


2 porcijoms:

  •  1 pakuotės (400 g) KITCHEN me jautienos brandinto steiko "T-BONE";
  • 60 ml ekspreso kavos (arba užpilkite kupinus 2 a.š. kavos 60 ml karštu vandeniu);
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 1 a.š. balto acto;
  • 1,5 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Supilkite atvėsintą kavą, sojos padažą, actą, suberkite cukrų, džiovintus raudonėlius ir viską gerai išmaišykite. 
  2. Imkite sandarų maišelį, supilkite marinatą ir dėkite jautienos steiką, užriškite ir marinuokite šaldytuve per naktį.
  3. Prieš kepant, išimkite steiką iš maišelio, nuvalykite svogūnus, česnakus ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 20 min.
  4. Stipriai keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite steiką, užberkite žiupsnelį druskos ir kepkite 5 min., apverskite ir kepkite dar 3 min. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...