2015 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

KEPTOS BULVĖS SU KIETUOJU SŪRIU

Taip iškeptos bulvės bus puikus ir užkandis, ir kaip garnyras prie antrojo patiekalo. Bulvės gaunasi labai kvapnios dėl čiobrelio skleidžiamo kvapo, bet jei jis nepatinka, laisvai galite pakeisti rozmarinu ar raudonėliu.


12 vnt.:
  • 10 vidutinio dydžio bulvių;
  • 3-4 v.š. išlydyto sviesto;
  • 3-4 v.š. smulkiai tarkuotojo kietojo sūrio (Džiugo, Parmezano ir pan.);
  • 1 a.š. česnako granulių;
  • 1 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuskustas bulves supjaustykite labai plonai ir sudėkite į dubenį. Geriausia tam naudoti mandoliną (pjaustyklę daržovėms).
  2. Ant bulvių supilkite sviestą, suberkite sūrį, česnako granules, čiobrelių lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Keksiukų formą ištepkite minkštu sviestu ir gražiai sudėkite bulves, padarydami aukštesnius "keksiukus". Ant viršaus dar užberkite maltų juodųjų pipirų.
  4. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Tuomet formą išimkite iš orkaitės, palikite 5 min. atvėsti ir tada atsargiai išimkite iškeptas bulves.
Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Apsivalgėm šiandien per pietus! tik dariau su raudonėliu ir dar kmynu ibėriau :) pasaka!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho, kokia tu greita, Vilma :) mes irgi kirtom "iš dūšios", o įberti kmynų - superinė mintis, reiks man ją irgi pasiskolinti :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...