2016 m. sausio 3 d., sekmadienis

ČEBURĖKAI SU MĖSA

Darbelio užtektinai, kepant tikrus čeburėkus, bet užtat skonis atperka viską. Paprastai įdarui naudojamas kiaulienos faršas, bet šį kartą išbandžiau su kalakutienos faršu. Tešlą paruošite labai greitai ir dirbti su ja buvo vienas malonumas :)


tešlai:

  • 500 g miltų;
  • 350 ml šilto vandens;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • 1 a. š. druskos;
įdarui:
  • 600 g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Tešlai: į šiltą vandenį supilkite aliejų, išmaišykite ir pilkite į dubenį su miltais. Suberkite druską, minkykite apie 15 min., kol tešla bus elastinga ir vientisa. Padėkite į dubenį ir palikite pastovėti, kol ruošite įdarą.
  2. Įdarui: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, sudėkite į faršą, suberkite raudonėlius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  3. Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite norimo dydžio apskritimą, dėkite paruoštą įdarą, užlenkite per pusę, kruopščiai užspauskite kraštus ir papildomai dar užspauskite su šakute.
  4. Kepkite paruoštus čeburėkus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)

p.s. teigiama, kad iš nurodyto tešlos kiekio gaunasi 10-12 čeburėkų. Man pavyko paruošti 30vnt. :) Naudojau 12 cm skersmens sultinio puodelį tešlai išspausti ir įdaro dėjau po gerą 1 arbatinį šaukštelį.


9 komentarai:

  1. Kiek esu bandžius visokiu čeburėku tešlu nu nesuprantu nu nesigauna ir viskas jau vyras juokais sakydavo gal nebekepk :D nu bandysiu dabar šituos kadangi Oditėle dar nei vienas tavo receptas nepavedė tai tikrai kepsiu ir jeigu šitas neišeis tada čeburėkams dedu taška :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. prajuokinai, Vilma ;))) neverta dėti taško ant čeburėkų, juk nieko sudėtingo juos pagaminti :) jei tešla bus ne tokia tvirta, tai papildomai būtinai reikia dadėti miltų, kad lengvai minkytųsi ir neliptų prie rankų. Ir nuoširdus ačiū už įvertinimą, vadinasi mūsų skonio receptoriai sutampa :)

      Panaikinti
  2. Ceburekus gaminau pirma karta ir likau 100% patenkinta siuo receptu, viskas kuo puikiausiai pavyko.Aciu labai, buvo labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip smagu girdėti, kai pavyksta iš pirmo karto pagaminti, super :)

      Panaikinti
  3. Tesla yra teke minkyti kitiem kepiniam, bet tikrai grazu nevisada tesla su manim draugaudavo. Bet tesla gavo tikria labai gera. Keptuve jau ikaista, dabar beliko situos groziu iskept! Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai džiaugiuosi, kad radote tešlos receptą, su kuriuos susidraugavote :) Nors tešlos minkymas man iki šiol nemėgstamiausias procesas, bet su šia tešla dirbti yra vienas malonumas :)

      Panaikinti
  4. Aciu gavosi super sanus gavosi nors ir pirma kart kepiau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuosi, Egle :) Dabar galėsite dažniau gaminti :)

      Panaikinti
    2. O man tešla gavosi per skysta... Dėjau papildomai miltų, pūslelių, deja, vis tiek iškepus nesigavo :(

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...