2017 m. sausio 11 d., trečiadienis

JAUTIENA SU PIKANTIŠKOMIS MAKARONŲ SALOTOMIS

      Facebook'o profilyje pasigyriau gavus dovanų nuo draugės salotų knygą, kurioje net 200 receptų ir prisižadėjau, kad visus pagaminsiu per 2017 metus. Jūs man pasakykite, kas mane traukė už liežuvio? :)) Žinoma, stengsiuosi jų pagaminti kuo daugiau. O jei nepavyks, tuomet kitus perkelsim į kitus metus :)
Šiam kartui rimtos makaronų salotos su jautiena, kurios atstoja antrą patiekalą - du viename trumpai tariant.

  • 400 g jautienos nugarinės ir išspjovos didkespnis su T formos kaulu (naudojau "Kitchen-me");
  • 200 g makaronų;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • gabalėlis šviežio agurko;
marinatui:
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero;
  • 1 išspaustos česnako skiltelės;
padažui:
  • 1 v.š. krienų;
  • 60 ml natūralaus jogurto;
  • 1 išspaustos česnako skiltelės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Marinatui: negiliame indelyje sumaišykite visus ingridientus. Dėkite jautienos steiką ir marinuokite apie 30 min. (po 15 min. mėsą apverskite). 
  2. Steiką išimkite iš marinato, nusausinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po 3-4 min. Kepsnį perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  3. Išvirkite makaronus ir palikite nusivarvėti.
  4. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Agurką perpjaukite išilgai perpus, šaukšteliu išgremžkite sėklas ir supjaustykite plonais pusmėnuliais.
  5. Į dubenį sudėkite makaronus, pomidorus, agurkus ir supilkite padažą, sumaišytą iš išvardintų ingridientų. Gerai išmaišykite.
  6. Kepsnį supjaustykite griežinėliais ir patiekite su makaronų salotomis.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...