2017 m. balandžio 11 d., antradienis

ELEGANTIŠKA PICA SU SALOTOMIS IR RŪKYTA ANTIENOS FILE

Man patinka tokio tipo picos, t.y. kurios nepermirkusios padažais, gražiai atrodo ir kas be ko yra labai skanios ;)


2 picoms:

  • 2 puodeliai miltų;
  • 0,5 puodelio šilto vandens;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnelio cukraus ir druskos;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 v.š. grietinės;
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 8 vyšninių pomidorų;
  • ~50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • saujelės pjaustytų žalių alyvuogių;
  • saujelės sultenės lapų;
  • ~100 g karštai rūkytos antienos file su oda (naudojau "Kitchen me");
  • šlakelio balzaminio acto kremo;
  1. Į dubenį sudėkite miltus, supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos, mieles, supilkite aliejų ir viską gerai išminkykite.
  2. Suformuokite dvi picas, sudėkite į skardą išklota kepimo popieriumi ir palikite 15 min. šiltai pastovėti.
  3. Tuomet ant picos padų dėkite grietinę, pomidorų padažą (po 2 v.š. grietinės ir 2 v.š. padažo ant vienos picos), tolygiai paskirstykite. Pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol pica gražiai apskrus ir bus iškepus.
  4. Ant iškepusios picos išdėliokite pjaustytas alyvuoges, sultenių lapelius, plonai pjaustytą antienos file ir viską apšlakstykite balzaminio acto kremu.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...