2018 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTI SUMUŠTINIAI

Batono riekelių paruošimas jums leis kaskart improvizuoti su įdaru. Vienu metu galite prikepti daug sumuštinių, kas sutikite yra tikrai patogu :)


8 vnt.:

  • 8 vnt. batono riekelių;
  • 250 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 saldžiosios paprikos (naudojau žaliąją);
  • 1 svogūno;
  • 4 kiaušinių;
  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Batono riekeles apipjaukite palikdami kraštelius, bet ne iki galo, kad "dugnas" neiškirstų. Tuomet su šaukšteliu prispauskite, kad pasidarytų vietos įdarui. Riekeles sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi.
  2. Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Tada suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
  3. Kiaušinius išplakite, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Supilkite į ąsotėlį.
  4. Dėkite paruošto įdaro į batono riekeles. Užpilkite plaktais kiaušiniais, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.
  5. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. 
  6. Prieš patiekiant, pabarstykite pjaustytais svogūnų laiškais.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...