Turiu silpnybę patiekalams orkaitėje. Ir visai nesvarbu, koks metų laikas išpuola, juk ne visi salotomis gyvi, juo labiau, kad ir šilto patiekalo norisi :)
4 porcijos:
- 340 g šviežios ančių kulšelių mėsos;
- 1 raudonosios paprikos;
- 1 čili pipiro;
- gabalėlio poro;
- 150 g mėgstamų grybų (naudojau SHIMEJI);
- 1 a.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos;
- 2 v.š. pomidorų padažo;
- 10 nedidelių šviežių bulvių;
- 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Bulves kruopščiai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Antienos mėsą pasmulkinkite, papriką pjaustykite juostelėmis, čili pipirą - griežinėliais, porą - pusžiedžiais, nuo grybų nupjaukite apačią ir išskirstykite atskirais grybus.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite antieną ir kepkite apie 5 min., dėkite paprikas - kepkite dar 5 min., tuomet suberkite rūkytą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, dėkite porą, išmaišykite ir kai tik suminkštės poras, nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite grybus ir išmaišykite.
- Kepimo indo dugną patepkite šiek tiek aliejumi, išdėliokite virtas bulves supjaustytas skiltelėmis, ant viršaus išdėliokite keptuvės turinį, užberkite tarkuotą sūrį.
- Kepkite 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą