2018 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA

Turiu silpnybę patiekalams orkaitėje. Ir visai nesvarbu, koks metų laikas išpuola, juk ne visi salotomis gyvi, juo labiau, kad ir šilto patiekalo norisi :)


4 porcijos:
  • 340 g šviežios ančių kulšelių mėsos;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 čili pipiro;
  • gabalėlio poro;
  • 150 g mėgstamų grybų (naudojau SHIMEJI);
  • 1 a.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos;
  • 2 v.š. pomidorų padažo;
  • 10 nedidelių šviežių bulvių;
  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Bulves kruopščiai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Antienos mėsą pasmulkinkite, papriką pjaustykite juostelėmis, čili pipirą - griežinėliais, porą - pusžiedžiais, nuo grybų nupjaukite apačią ir išskirstykite atskirais grybus.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite antieną ir kepkite apie 5 min., dėkite paprikas - kepkite dar 5 min., tuomet suberkite rūkytą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, dėkite porą, išmaišykite ir kai tik suminkštės poras, nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite grybus ir išmaišykite.
  4. Kepimo indo dugną patepkite šiek tiek aliejumi, išdėliokite virtas bulves supjaustytas skiltelėmis, ant viršaus išdėliokite keptuvės turinį, užberkite tarkuotą sūrį.
  5. Kepkite 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...