Taip paruošta krūtinėlė gaunasi itin minkšta ir sultinga. Ir žinoma, kad tirpsta burnoje:) Prie progos būtinai išbandykite, juk nieko sudėtingo, o skonis puikus.
2 porcijoms:
- 500 g (2 vnt.) "Lapino puota" šviežios antienos file su oda;
- 1 a.š. raudonosios paprikos;
- 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- druskos, juodųjų maltų pipirų;
- Antienos krūtinėles odą supjaustykite skersai ir išilgai, įtrinkite gerai išvardintais prieskoniais ir palikite 2 val. pasimarinuoti kambario temperatūroje.
- Orkaitę kartu su indu, kuriame kepsite krūtinelę, įkaitinkite iki 80 laipsnių.
- Tuomet krūtinėles oda į apačią dėkite į įkaitintą keptuvę be jokių riebalų ir kepkite iš abiejų pusių po 5 min.
- Tuomet perdėkite į indą ir kepkite orkaitėje 50 min.
- Pasibaigus kepimo laikui, krūtinėles įvyniokite į foliją ir palikite pastovėti šiltai ~5 min.
- Patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą