Dažniausiai skrandukai naudojami užkandžiams, bet jie puikiausiai gali atstoti ir pagrindinį patiekalą.
4 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" ančiukų skrandukų;
- 2 lauro lapelių;
- kelių grūdelių juodųjų pipirų;
- ~300 g bulvių (naudojau šaldytas figūrines);
- 0,5 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
- 0,5 a.š. džiovintų arba šviežių krapų;
- druskos;
- šlakelio aliejaus;
padažui:
- 4 nedidelių šviežių agurkėlių;
- 2 skiltelių česnako;
- 4-5 v.š. graikiško jogurto;
- žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Į puodą pripilkite pakankamai vandens, sudėkite lauro lapelius, pipirus, žiupsnį druskos. Nuo skrandukų nupjaukite plėvelę ir dėkite į puodą, kuriame užvirė vanduo. Ant silpnesnės nei vidutinė ugnis, virkite apie 30-40 min. Karts nuo karto nugraibykite susidariusias putas.
- Tuomet nukoškite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite griežinėliais.
- Į skardą sudėkite bulves, skrandukus, apibarstykite paprika, krapais, druska, apšlakstykite aliejumi, viską gerai permaišykite ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
- Padažui: agurkėlius sutarkuokite burokine tarka, kuriuos dėkite į dubenį kartu su išvardintais ingridientais, viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą