2018 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE APSKRUDINTI SKRANDUKAI SU BULVYTĖMIS IR GAIVIU AGURKŲ IR JOGURTO PADAŽU

Dažniausiai skrandukai naudojami užkandžiams, bet jie puikiausiai gali atstoti ir pagrindinį patiekalą.


4 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" ančiukų skrandukų;
  • 2 lauro lapelių;
  • kelių grūdelių juodųjų pipirų;
  • ~300 g bulvių (naudojau šaldytas figūrines);
  • 0,5 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
  • 0,5 a.š. džiovintų arba šviežių krapų;
  • druskos;
  • šlakelio aliejaus;
padažui:
  • 4 nedidelių šviežių agurkėlių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 4-5 v.š. graikiško jogurto;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į puodą pripilkite pakankamai vandens, sudėkite lauro lapelius, pipirus, žiupsnį druskos. Nuo skrandukų nupjaukite plėvelę ir dėkite į puodą, kuriame užvirė vanduo. Ant silpnesnės nei vidutinė ugnis, virkite apie 30-40 min. Karts nuo karto nugraibykite susidariusias putas.
  2. Tuomet nukoškite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Į skardą sudėkite bulves, skrandukus, apibarstykite paprika, krapais, druska, apšlakstykite aliejumi, viską gerai permaišykite ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
  4. Padažui: agurkėlius sutarkuokite burokine tarka, kuriuos dėkite į dubenį kartu su išvardintais ingridientais, viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...